Freya's Boxerkennel
info@freyasboxerkennel.nl

 TIPS

 

Allereerst vind ik het belangrijk dat je alle voor en nadelen op een rij moet zet, voordat je over gaat tot de aanschaf van een hond. Behalve de enorme hoeveelheid plezier die je aan een hond beleeft kost de verzorging en het uitlaten van je hond veel tijd.

Overleg binnen het gezin wie wat doet en besef goed dat kinderen hun aandeel kunnen leveren vanaf twaalf jaar  maar dat de verantwoording bij de volwassene ligt. Spreek goed af wat de commando`s zijn, zodat iedereen hetzelfde zegt. En ook alle andere regels moeten hetzelfde zijn. Wie voert de hond, weet iedereen hoeveel voer er gegeven wordt, wie zorgt voor vers water,welke speeltjes krijgt de hond?

Wat als de hond ziek is ? Werk je niet teveel ? Kun je op iemand terug vallen als je onverwacht weg moet ? Zijn de kinderen oud genoeg? Wat vind je van een bench ? Je mag boxers niet tussendoor voeren, wist je dat ?

Het eerste jaar moet je extra voorzichtig zijn met je hond. Springen, onverwachte bewegingen, trekspelletjes, naast de fiets lopen of hele afstanden lopen is zeer onverstandig. Gewoon niet doen dus. Een boxer kan ook heel leuk alleen spelen.

We geven je zoveel mogelijk tips, maar iedere situatie is anders, dus vraag gerust.

^